Bőr

Bőralmának vagy kormos almának is nevezik. Fája közepes növekedésű. Laposabb, széles, sűrűbb ágazatú koronát nevel. Ágai idősebb korban lecsüngők. Az alma alakja Laposabb gömb alakú. Nagyobbra fejlődött példányainak egyik fele hízottabb, emelkedettebb. Szára hosszabb, zöldes-barna, kissé molyhos, szűk üregbe helyezett. Héja citromsárga alapszínén nyersbőrszerű rozsdával teljesen letakart. Innen ered a „bőralma” elnevezése. A napnak kitett példányainak a napos oldalán néha kevés, homályos elmosódott pirosság tűnik elő. A teljesen árnyékban nőtt példányokról a rozsdamáz hiányozhat.Húsa zöldes-sárgásfehér, porhanyó, édes savanykás, fűszeres ízű. Elég bőlevű, de száraz évben alig kielégítő, borízű. A savanyú almák közé tartozik. Borkészítésre is alkalmas. Későn, októberben szedhető, mert különben, mint a „bőralmák” általában mind, az eltartható helyen hamar, és nagy mértékben fonnyadnak.