Aktuális

Megkezdődött az idei karácsonyfa szezon!

🎄
😊

Idén is gyönyörű vágott és földlabdás fenyőfáink vannak, amiket magyar termelőtől vettünk, és saját magunk vágtunk ki, illetve földlabdáztunk!

👨‍🌾

Idén különösen fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy ha nálunk veszi meg a karácsonyfáját, azzal magyar emberek megélhetését támogatja ebben a nehéz helyzetben!

🇭🇺

Ráadásul környezetvédelmi szempontból is a helyes választás az élő fenyőfa, egyrészt sokkal rövidebb utat tesz meg az előállítás helyétől a felhasználóig, mint egy műfenyő, illetve növekedése során rengeteg széndioxidot köt meg, és a vágott fenyő karácsony után a komposztra kerülhet.

☺️

Idén is vállaljuk a nálunk vásárolt fenyők házhoz szállítását december 21,22,23-án a tó környéki településekre!A nálunk vásárolt vágott fenyőt ingyenesen befaragjuk a nálunk vásárolt vagy otthonról hozott talpba!Várjuk szeretettel árudánkban!

🤗
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
🎄
2020.10.26. MEGÉRKEZTEK SZABADGYÖKERŰ GYÜMÖLCSFÁINK!!!
Hatalmas választékunkból biztosan megtalálja az Önnek megfelelő fajtát! Hagyományos,régi magyar fajták, újdonságok,különlegességek,törpe és oszlopos fajták….stb
Segítünk a választásban ha szükséges!
Várjuk szeretettel árudánkban!😊🍎🍐💚
2020.10.21. Szabadgyökerű rózsatövek érkeztek!
2020.10.20. Megérkeztek a szabadgyökerű bogyós gyümölcsök!
Ribizli,egres,málna,josta,szeder kapható.
Felhívjuk Kedves Vásárlóink figyelmét, hogy 2020 október 23-án zárva tartunk!
A többi napon rendes nyitvatartás szerint várjuk Önöket!
Az ősz a gyümölcsfa telepítés ideje!
Hamarosan érkeznek a szabad gyökerűek, de érdemes jelenlegi, konténeres készletünkből is válogatni!
Ha konténeres gyümölcsfát vásárol, minimum 1 évet nyert a termőre forduláshoz, hiszen ezek már több éves tövek ,némelyik már most is terem.
Aktuális készletünkről érdeklődjön telefonon, emailben, vagy személyesen üzletünkben!


Öntözés kisokos

Sokszor jönnek hozzánk a vásárlók azzal a panasszal, hogy nyáron a növényük elkezd tönkremenni. Általában valamilyen kórokozóra vagy kártevőre gyanakodnak és azonnal permetezni is szeretnének rá.
Az esetek többségében, miután felteszünk néhány kérdést kiderül, hogy a tüneteket túl- vagy éppen alulöntözés okozza.
Az alábbiakban szeretnénk Önöknek néhány gyakorlati tippet/tanácsot adni a növények helyes öntözésével kapcsolatban!

1.       Az öntözést elsősorban azért végezzük, hogy a gyökérzónában legyen elegendő nedvesség. Alapvető szabály, hogy inkább ritkábban, de nagyobb mennyiségű vizet juttassunk ki. A sűrű locsolás rontja a talaj szerkezetét, a gyökereket a felszín közelébe csalogatja, a tápanyagot viszont kivonja a talajból.
2.    A forró nyári napokon előfordulhat, hogy a talajban ugyan elegendő nedvesség van, de a hőség és a légköri szárazság miatt a növény élettevékenysége annyira lecsökken, hogy képtelen felvenni a nedvességet a gyökérzónából. Ekkor jó megoldás lehet, ha finom vízpermettel lehűtjük a növény körül a levegőt. Ezt akár napközben is el lehet végezni. Üzletünkben vannak erre alkalmas szórófejek is!
3.       Az esti öntözés lényege, hogy a kijuttatott vízmennyiségből az alacsonyabb hőmérséklet miatt kevesebb párolog el és több szivárog le a talajba.
4.       Fontos, hogy ellenőrizzük a föld nedvességtartalmát mielőtt locsolnánk. Ezt megtehetjük egy talajnedvesség mérővel (beszerezhető nálunk), vagy puszta kézzel, egy nagyobb növény esetében kb 10cm mélyen, a földlabda mellett közvetlenül. Figyeljük meg, mennyi idő alatt szárad ki a föld a növény körül és aszerint időzítsük a későbbiekben az öntözést.
5.       Általánosságban elmondható, hogy hazánkban nagyon változó az évi csapadékmennyiség, és azon belül is nagymértékű időszakos eltérések tapasztalhatók. Magyarul van, hogy sok eső esik egyszerre, viszont előfordulnak hosszabb szárazabb időszakok is. Ezért nem érdemes az „égre bízni” a növények öntözését. Természetesen figyelembe kell venni a már lehullott csapadékot, és az előző pontban említett ellenőrzést elvégezni. Egyszerre lehulló pár mm eső nem tudja lejuttatni a vizet a gyökérzónába, főleg nem nyáron, amikor seperc alatt el is párolog.
6.       Cserepes növények esetében nyáron akár napi öntözés is szükséges. Érdemes ültetéskor a virágföldhöz úgynevezett vízmegtartó polimert adni, hogy növeljük a talaj vízmegtartó képességét. (szintén beszerezhető nálunk)
7.       Tudta, hogy a mulcsozás (fenyőkéreggel, faaprítékkal, díszkaviccsal) nem csak dekorációs célt szolgál és a gyomokat fogja vissza? Ezen kívül segít hosszabb ideig megőrizni a talaj nedvességtartalmát. (kapható nálunk borovi fenyőkéreg, vörös faapríték, valamint 25kg-os díszkavicsok is)

Reméljük ezzel a kis szösszenettel tudunk segíteni az öntözés alapjainak megértésében, ami egyébként nem könnyű feladat. Ha bármilyen kérdésük van a témával kapcsolatban, állunk rendelkezésünkre. Ha nálunk vásárolnak növényt, ne féljenek rákérdezni kollégáinktól a helyes öntözésére!
Örömmel tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat,hogy a mai naptól (2020.08.18.) öntözéstechnikai eszközök és kiegészítők széles választéka kapható üzletünkben!
Hunter és Orbit vezérlések, Hunter szórófejek és kiegészítők, LPE és KPE csövek és idomok….stb.
Ha valami olyanra van szüksége ami épp nincs készleten,szívesen beszerezzük.
Kedves Vásárlóink!
A mai naptól 2020.09.01-től, elérhetőek nálunk a kiváló minőségű Landscaper Pro fűmagok és gyepműtrágyák!